Ових дана интернетом круже поруке у којима се шири нетачна информација како вода са чесме није за пиће! То је потпуно измишљена информација, потврдио је и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

У порукама се може видети неосновано упозорење да воду не треба пити. Стоји и то да је неко сипао метан који је канцероген! Ко је дошао на идеју да се шали са оваквим стварима није познато, а то је, ипак, изазвало је велику панику међу суграђанима, што је и било очекивано.

Република

Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“, гостујући у јутарњем програму, је демантовао ове информације и потврдио да је вода исправна за пиће и да је у потпуности безбедна и проверена.

Република

Лажна информација о неисправности воде изазвала је бурне реакције. И док су неки суграђани заиста уплашени, директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић написао је на свом твитеру да је таква „бува“ изгледа пуштена да би се флаширана вода боље продавала.

Окановић је изнео свој став у овом случају који је врло недвосмислен јер му је толико невероватно да неко поверује у такве наводе. Он сматра да је ово највероватније некакав социјални експеримент или планско повећање потражње за флашираном водом.

На ту констатацију Окановића надовезали су се боље обавештени твитераши који не могу да верују да је неко помислио да ова информација може бити тачна.

Један од њих је написао „како можеш да проспеш гас у воду?!“, док неки чак сматрају да ово ширење неистина и стварање панике мора да има и судски епилог.

ВОДОВОД ДЕМАНТОВАО СПОРНЕ ПОРУКЕ

Из ЈКП „Београдски водовод и канализација“ демантовали су да се десио било какав инцидент у постројењима.

– Није тачно да је дошло до загађења воде. Све је у најбољем реду. Вода је исправна за пиће – саопштено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

Поводом лажних информација о штетности воде из градског водовода у Скупштини града ће бити одржана ванредна конференција за медије.

Извор: republika.rs