Мило Ђукановић је на недавно одржаним историјским изборима у Црној Гори, по већ опробаном и устаљеном систему спроводио велику изборну крађу уз помоћ својих традиционалних фантомских бирача и увоза великог броја бирача са подручја KиМ.

Али упркос томе, Ђукановић није успео да са својом Демократском партијом социјалиста (ДПС) оствари ни приближно добар изборни резултат који је очајнички прижељкивао, због чега ће у Црној Гори у наредном периоду наступити дуго очекиване демократске институционалне промене.

Процене су да је Ђукановић са поменутом методом изборне крађе успео да украде и накалеми ДПС-у између 12% и 15% измишљених гласова, што се међутим показало као недовољним да се савлада пробуђени слободарски дух црногорског народа, који је допринео да завлада опште расуло и нерасположење у редовима ДПС-а, која се заједно са Ђукановићем више од две деценије налазила на власти у Црној Гори.

Због свеукупно лоше ситуације и изборног дебакла, Ђукановић се у губитничком маниру определио за тзв. вампирско појављивање после поноћи на конференцији ДПС-а, током које је у свом излагању тешком муком ипак наговестио да признаје очигледан изборни пораз.

Оставите Коментар