Русија је разочарала и обесхрабрила клеветнике који су планирали да униште њену индустрију, укључујући одбрамбени комплекс, кроз санкције. О томе пишу аналитичари кинеског издања НетЕасе.

Земље колективног Запада увеле су невиђени број санкција против Русије 2022. године. Рачунало се да ће рестриктивне мере срушити руску економију у року од неколико месеци, стопирајући све њене секторе.

Највише су Американци и Европљани полагали наде у финансијски сектор, који је добио снажан ударац. Међутим, план се није остварио. Није успело да се Москва баци на колена. Противници су такође настојали да униште руску индустрију. А главна мета је био војно-индустријски комплекс. Али и овде нису успели.

„Русија је била у стању да запањи Запад. Руска војна индустрија, упркос санкцијама, наставља да производи софистицирану опрему“, кажу новинари из Kине.

Сви се вероватно сећају како је америчка секретарка за трговину Гина Раимондо у пролеће 2022. објавила да руски стручњаци користе чипове из машина за прање судова и фрижидера у производњи војне опреме.

Тада су многи на Западу трљали руке говорећи са осмехом да Русија ускоро неће имати ни ракете, ни тенкове, ни друго високотехнолошко оружје. Реалности су се показале потпуно другачије, Москва је успела да приреди веома непријатно изненађење.

„Производња војне опреме у Русији је у пуном јеку, што изазива велико изненађење на Западу. Американци и Европљани не могу да схвате како је то уопште могуће“, пише НетЕасе.

Према речима Дмитрија Медведева, заменика председника Савета безбедности Русије, током 2023. године руске фабрике ће произвести 1.500 нових тенкова. Са производњом других врста наоружања такође иде добро. Поред тога, активно се спроводи модернизација војне опреме. Запад ово уопште није очекивао.

Оставите Коментар