Након што је ухваћен у афери „Маурицијус” Драган Ђилас, некадашњи градоначелник Београда и председник ССП, поднео је пријаве против особа за које тврди да су умешане у фалсификовање докумената у вези са његовим рачунима у страним банкама.

Међу њима је и Владанка Маловић, члан Председништва и председник Службе за информисање Српске напредне странке, која у ексклузивном интервјуу за Објектив одговара на Ђиласове оптужбе…

– Kада су криминалци нервозни, као што је сада Драган Ђилас, тресе се читава њихова криминална мрежа, а Ђиласова је, богами, почела озбиљно да се дрма. Он сада кидише као рањена звер, не само због тога што су сви видели истраживање Новости које је доказало да је ноторни лажов и да је све време обмањивао грађане, што су сви црно на бело видели да јесте корисник милионских рачуна у страним банкама, већ зато што је свестан да се покреће читав низ активности надлежних државних органа и да применом законских прописа врло лако може остати без незаконито стеченог богатства. Оно што је Ђилас крио као змија ноге, а што је истраживачки тим Новости доказао, даје озбиљне индиције не само да је утајио порез, прао новац, сакривао стварно власништво по ко зна којим све компанијама већ и да је разгранао међународну финансијско-криминалну мрежу, и да његове финансијске преметачине могу да буду предмет испитивања и органа других држава, а не само Србије, коју је годинама пљачкао.

– То је његова велика мука. Отуд овај бламантни покушај застрашивања кривичним пријавама, измишљањем некаквих фалсификата, и сада већ панично позивање страних амбасада и кукање да му се спрема политичко хапшење. Знате, када Ђилас у интервју за Kрик пре неколико година опуштено призна да је свесно кршио закон, да је од оснивања он стварни власник „Дајрект међе”, а да се договорио са својим кумом Млађом Ђорђевићем да то прикажу у папирима другачије, замислите шта све државни органи могу да открију темељном истрагом свих повезаних компанија широм света где се појављује његово име. Иначе, ја једва чекам да се сретнемо на суду, јер ће тек да се види шта је све радио, где све крије опљачкане народне паре, а ако је мислио да ће да ме застраши, да ћу да заћутим и погнем главу пред таквим лоповом и лажовом – грдно се преварио.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Шта знате о Ђиласовим рачунима у иностранству?

Нису само Маурицијус, Хонгконг и Швајцарска у питању… – Видим да истраживачки новинарски тимови долазе до нових сазнања, а да се укључила и Управа за спречавање прања новца. Биће веома интересантно да се види где је све Ђилас летовао и прао прозоре, или што би наш народ лепо рекао – прао паре. Засад се помиње 17 страних држава и више од 50 рачуна, верујем да ће их бити још. Мислим да ћемо ускоро сви бити изненађени када видимо колики је наш Ђики муљаторски чаробњак и да озбиљан крими-роман може да се напише како је тај тужни сиромах са 70 хиљада евра на почетку политичке каријере дошао до стотина милиона евра и створио огромну тајкунско-медијско-криминалну хоботницу, чији су пипци дошли до најудаљенијих делова света.

Једно је што Ђилас има силне милионе на иностраним рачунима, а друго питање је порекло тог новца. Постоје ли докази да је порекло тог новца незаконито?

– Паре, милиони евра, чији је највећи део Ђилас посакривао на разним меридијанима, наше су паре, паре грађана Србије, које је он годинама, док је био јавни функционер, крао из наших џепова. Дрско, на мафијашки начин, њему својствен, отимао је народу, нашој деци, болнице, школе, вртиће, путеве, из државних институција и компанија, и разним финансијским малверзацијама исисавао и по 80 милиона евра годишње, више од 619 милиона евра приходовале су његове компаније, 26 за које се зна, док је он био на власти. Од 2004. његова империја је расла, а наш народ, Београд и Србија били све сиромашнији.

– Ђиласу и његовима неподобне судије су преко ноћи добијали отказе, новинари су морали да ћуте о стању у земљи, уредници су ућуткивани, јер је газда Ђилас био медијски бог, који је успоставио потпуну контролу медијског тржишта, медицинске сетре, доктори, просветни радници, сви, осим његових политичких истомишљеника, понижавани су и изгладњивани на најбескрупулознији начин под криминалном влашћу ових највећих лопужа које је Србија имала. О томе како нас је Ђилас са својом лоповском дружином годинама крао, Верица Бараћ посветила је читаво једно поглавље у Извештају Савета за борбу против корупције, а то је само блага оцена стања у Србији и свега што је народ преживљавао годинама – то је био цунами пљачкања Србије. Верујем да ће надлежни државни органи сада све до детаља и испитати и обелоданити, јер Србија мора да види све криминалне радње којима је Ђилас стекао безобразно велико богатство док је био градоначелник.

Остатак ове приче прочитајте у данашњем издању Објектива.

Оставите Коментар