Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Срби који живе и јужно и северно од Ибра, као и Срби из централне Србије увек бити јединствени и додо да ће за седам дана имати заједничке закључке о свему што се дешава на KиМ.

Он је на конференцији након састанка са Србима са KиМ рекао да су људи и са севера и са југа показали огорчење и љутњу због понашања руководства у Приштини и ћутања међународне заједнице.

Према његовим речима, они траже већу подршку Србије.
„Ја сам саслушао, разумео све, покушао да објасним у каквој смо ситуацији и пронађемо решења. Посебно су огорчени хапшењем Срба и покушајем да сви они који су пружали ненасилан отпор буду мета напада и хапшења и да је то покушај чишћења Kосова“, рекао је Вучић.

Он је додао да је његова молба била да се увек и на сваки начин сачува мир. Нисам превелики оптимиста и плашим се да неки нису разумели шта се дешава и хоћемо ли ми да учинимо уступак. Суштина је у формирању ЗСО и што Kурти не престаје да угрожава безбедност и што се подмукло и очигледно врши исељавање Срба“, рекао је Вучић.

Он је као пример навео држање тренера и директора ФK Штрпце на административном прелазу.

„Хапшење директора клубова, јер наша деца не могу да буду у систему Србије, јер ако јесу онда су терористи. То је 21. век и демократија за коју кажу неке организације кажу да је највећа демократија на Балкану. Духовито2, рекао је Вучић.

Он је истакао да је друга тема састанка била даљи економски и социјални напредак Срба и шта држава може да учини за пензионере, социјално угрожене, да се учини да буде буде више посла.
„У року од седам дана изаћи ћемо са тим“, рекао је он.

Оставите Коментар