Полиција је ухапсила четири особе због сумње да су приликом изградње „Адреналин парка“ у Пироту једној фирми исплатиле 2.759.518 динара за радове који нису били извршени.

Због сумње на злоупотребу службеног положаја, ухапшени су M. С. (1957), надзорни орган приликом изградње „Адреналин парка“, С. К. (1956) и З. Н. (1968), из комисије за технички преглед тог парка, док је З. Ј. (1956), одговорно лице привредног друштва „Златко Јовановић“ Пирот, ухапшен због сумње на злоупотребу положаја одговорног лица, саопштио је МУП:

Кривичном пријавом биће обухваћен и педесетједногодишњи мушкарац, надзорни орган приликом изградње „Адреналин парка“, који се терети за кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Осумњичени се терете да су током 2017. године, искоришћавањем службеног положаја и невршењем службене дужности, предузећу „Златко Јовановић“ прибавили корист у износу од 2.759.518 динара приликом изградње „Адреналин парка“.

Како се сумња, З. Ј. је у име предузећа „Златко Јовановић“ сачинио документацију у којој је било наведено да су сви радови завршени, а коју су оверили М. С. и П. П., док су С. К. и З. Н. у Записнику о техничком прегледу констатовали да су радови изведени у целости и у складу са пројектном документацијом, предрачуном и предмером из уговора, без видних недостатака, на основу чега је извршено плаћање предузећу „Златко Јовановић“.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Хапшење је извршено у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Leave a Reply