Војник Ненад Башић Палковић (46) из Бајмока, старији водник у касарни „Аеродром“ у Сомбору, преминуо је у понедељак ујутру од последица вируса корона

Страшне вести супрузи Зорици јављене су око сати ујутру.

  • Није се пробудио из коме. Не знам шта да кажем, не могу да поверујем у то што сам чула – грцајући каже нам Зорица. – Његове колеге из војске сређују све, у уторак ће га донети, а сахрана ће највероватније бити у среду, пишу Новости.

Прекаљени војник, старешина чувен по звању и поштовању, учесник свих ратних сукоба на овим просторима и носилац пет одликовања, вирусом ковид 19 заразио се извршавајући своју дужност током ванредног стања. Он и његове колеге били су ангажовани на пријему великог броја наших људи из иностранства, а потом и на припремању смештаја.

Kако је недавно испричала његова супруга висока температура се јавила 31. марта. Терапија није дала резултате, па је већ 7. априла потврђено да је заражен вирусом корона и хитно је послат у Kлинички центар Војводине. Последњих недељу дана био је у индукованој коми, на респиратору, јер плућа никако нису могла да поврате функцију. Нажалост, корона је била јача од сваког метка.

--

Leave a Reply