На административном прелазу Јариње косовска полиција јутрос је спречила улазак два српска аутобуса.

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић је на ТВ Пинк рекао да је у првом аутобусу група верника која је кренула на поклоњење и обилазак српских светиња на простору КиМ, док су у другом алпинисти који су се упутили на Шар-планину.

Том приликом је истакао да се наставља низ инцидената и провокација које долазе из Приштине као и да се види да се инциденти појачавају како се приближава наставак дијалога.

Једна од путница из аутобуса који је кренуо у обилазак светиња за 24sedam.rs је рекла да им је првобитно речено да се чека неко одобрење.

  • После извесног времена рекли су нам да постоји забрана уласка, јер је ноћас једна екипа из Новог Сада пролазила колима и тражила пратњу полиције кроз Косово и да је ту настао неки хаос, због кога су они донели одлуку да од поноћи забране улаз свима који долазе организовано аутобусима – рекла је она.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Додала је да им нису дозволили ни пешке да пређу, једно по једно, односно да може на тај начин, али уз један необичан услов:

  • Рекли су нам да можда тако и можемо, али да кад пређемо се раздвојимо и да се не срећемо, да нас нико не види заједно.

Овај предлог косовске полиције нису прихватили, па су сачекали папир на ком пише да је њихов аутобус враћен са тог административног прелаза.

Ј. В. – Д. Б.

Оставите Коментар