Генерал Милорад Ступар, први командант чувене 72. Специјалне бригаде Војске Србије, поручио је данас да Здравко Понош, док је био официр, није бранио ни свој родни Kнин и да је у операацији „Ћуран“, мимо закона, смањио борбену моћ Војске Србије за 73 одсто.

  • Наш православни и слободарски српски народ кроз своју вековну праведну борбу за опстанак на свом вековном огњишту против разних освајача увек је презирао војне дезертере, а међу којима посебно официре дезертере. Официре које је народ посебно школовао ратној вештини да, кад невоље дођу, својом стручношћу и оданошћу бране свој народ који их је ишколовао да буду официри. Тако је школован и питомац Понош Здравко – истиче Ступар за Информер, и додаје:
  • Народ му је обезбедио осам година бесплатног школовања и доделио му и пушку и ратну униформу. Али тај Понош Здравко, дугогодишњи питомаац, кад је постао официр, а дошло време да брани свој српски народ, своју српску православну цркву у селу Голубићу код Kнина, своју породицу, није обукао ту му додељуну ратну унфиорму и узео пушку и своје знање о електронском рату ставио у функцију, већ је остао под женином сукњом у Београду и, продавајући електроделове на бувљаку на Новом Београду, обрукао је све часне српске официре – наглашава генерал Ступар.

‘Свео на величину мањег ловачког друштва’ – Ђурић: Понош урнисао српску војску

Kако је објаснио, веома је забринут што неко уопште може да поверује Поношу.

  • Веома сам забринут што, додуше мали број мог народа, пристаје да подржи овог дезертера, да чак направи и политичку партију у Србији, као држављанин Хрватске, државе која чини све да нам спречи пут ка ЕУ. Понош је чак покушао да буде ни мање ни више председник државе српског народа и да он са те позиције гарантује и брани територијални интегитет и суверенитет државе Србије. Да ли је могуће да можемо да верујемо човеку који није бранио свој родни Kнин, да би сутра бранио Kосово и Метохију или, не дај Боже, моју Kикинду? Да ли је могуће да верујемо човек коју је у оперцији „Ћуран“ мимо закона смањио борбену моћ ратне војске србије за 73 посто? – пита се Ступар, и додаје:
  • Понављам, 73 посто, тојест са постојећих 400 борбених батаљона свео их на 100. Да ли је могуће да верујемо човеку који је мимо закона унапређен у чин генерала јер нема завршене највише школе у држави Србији, већ има само завршена два западна курса? Зато га ми у војсци прозвасмо курсаџија – категоричан је Ступар.

Чиста мржња! Понош: Вучића треба черечити, а Вучевића спржити!

Генерал је објаснио и колико је Понош деградирао чин који му је додељен.

  • И на послетку, он је осрамотио српске официре јер је службујући у Министратву одбране, док је регрут био Вук Јеремић служећи војни рок не у касарни већ у кабинету Тадића, том истом Јеремићу доносио бурек и стајао је пред њим мирно – закључује Ступар.

Оставите Коментар