Двојица Срба, рањених јутрос у Зубином потоку у пуцњави припадника тзв. косовске полиције, Бобан Јанићијевић (1976) и Раденко Миловановић (1979), који су примљени у KЦБ Kосовска Митровица, стабилно су и ван животне опасности.

Јанићијевић је примљен са отвореним повредама леве потколенице, а Миловановић са затвореним повредама десне потколенице, рекао је Тањугу заменик директора KЦБ Kосовска Митровица др Златан Елек.Оба пацијента су, како је додао, у стабилном стању, и у току су дијагностички процеси.

Имамо довољно материјала за збрињавање наших пацијената и евентуално повређених који би требало да стигну у Kлиничко-болнички центар, рекао је Елек и додао да су добили информацију и да је бивши припадник српске полиције преминуо у Лепосавићу од последица срчаног удара када је чуо за догађаје.

Ту су и информације из Дома здравља Зубин поток да има доста грађана који су доживели лакше телесне повреде и податке да је начињена велика материјална штета на кућама и објектима у општини Зубин поток и на возилима која су била уредно паркирана поред пута, рекао је Елек.

Елек каже да још увек немају информације о тачном броју повређених приликом акције специјалних јединица РОСУ. У више наврата смо покушали да успоставимо везе са општином Зубин поток, али те везе су биле ометане.

Ови пацијенти су повређени два-три сата пре него што су довежени у KЦБ, јер је постојала опструкција од стране специјалних јединица РОСУ да се они превезу до Kлиничко-болничког центра па су морали да буду збринути у Дому здравља Зубин поток, јер је тај правац био затворен чак и за транспорт пацијената – објаснио је Елек.Елек очекује још пацијената и наглашава да су сви лекари спремни.

Информације које пристужу из Зубиног потока говоре да је седам лица, случајних пролазника, претучено и преведено и да је начињена огромна материјална штета. Последња информација је да су се јединце РОСУ повукле из Зубиног потока

Оставите Коментар