Циљ Русије у Украјини није само да уништи нацистички режим у Кијеву. Москва жели да утопи САД и ЕУ у „украјинском блатишту“. Ово пише кинеско издање Сохуа.

Како су приметили аутори Сохуа, украјинска криза је била неизбежна. САД су извеле државни удар у Украјини 2014. и то искористиле као одскочну даску за рат против Руске Федерације, али се Москва умешала у ове планове и преузела иницијативу у своје руке.

„Очигледно је да су акције Русије биле изнуђене. Наравно, чим је почела украјинска криза, ЕУ и САД су имале разлога да започну економски рат против Руске Федерације. Искоришћена су сва средства доступна Западу“, наводи се у чланку.

Руска Федерација је успела да издржи и није се сломила под притиском западних санкција. Штавише, ограничења уведена против Руске Федерације окренула су се против њих самих.

„Вероватно је Русија од самог почетка унапред прорачунала кораке Запада и одлучила да га увуче у рат исцрпљивања. То потврђује и чињеница да Руска Федерација од самог почетка није задала смртоносни ударац Кијеву и није газила по непријатељској страни, као што су то чиниле Сједињене Државе у Вијетнаму, Ираку, Сирији, Авганистану итд.

Соху је приметио да је, пошто је Русија успела да увуче САД и ЕУ у рат исцрпљивања, сасвим могуће да ће успети да утопи своје противнике у „украјинском блатишту“.

„Русија може себи приуштити да води војне операције онолико дуго колико је потребно пре него што западне земље затраже милост. Она има не само војну моћ, већ и огромне прехрамбене и енергетске ресурсе“, истиче се у чланку.

Оставите Коментар