Председник РФ Владимир Путин је на форуму „Пројекторија” поручио младима да се не упуштају у бизнис због гомилања новца, већ због виших циљева. Бизнисом се треба бавити да би човек после себе оставио дубог траг, каже Путин.

„Срећан ћеш бити само ако ствараш производ или добијеш резултат који ће остати заувек или задуго. Само ћеш тако схватити да ниси проживео живот бесмислено, да ниси само ‘млатио новац’ с којим не знаш затим шта ћеш“, рекао је Путин.

Једначину „бизнис = превара“ мора заменити другачија филозофија пословања, каже он. Путин је такође подсетио да постоје бизнисмени који су спремни да зараде новац по сваку цену.

„Брига их за све! Важна им је само зарада! Али постоји и друга категорија људи, срећнија. Не смемо заборавити да живот није вечан. И нема смисла гомилати новац који не знаш како да потрошиш, нема смисла потрошити живот на то“, нагласио је председник.

Форум „ПројеКТОрија“ под покровитељством председника Русије одржава се од 11. до 14. децембра а на њему учествују талентована деца из свих крајева земље.

Оставите Коментар