„Много се важних догађаја у српској историји догодило на наш велики верски празник Видовдан, али онај који је свакако обележио нас као народ, али и многе касније догађаје је Бој на Косову чију смо годишњицу обележили и ове године. То је дан када смо се јуначки супротставили највећој империји тог времена“ рекао је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Шапић је приликом посете Неготину, Бору и Зајечару истакао да је херојство наших предака на Косову утрло пут свим будућим генерацијама и обележило наш народ заувек.

„На једном од многих важних Видовдана, међутим, догодила се и наша велика срамота. Изручили смо странцима свог председника. И можемо о политици Милошевића да мислимо шта год, али он је био српски председник у једном временском периоду, а ниједан озбиљан народ, ниједна озбиљна држава на свету, никада не изручује свог председника странцима, без обзира под каквим претњама или условљавањима била. То се никад не ради“, рекао је Шапић.

Шапић је говорио и о развоју источне Србије: „Морамо да наставимо да дижемо источну Србију, пре свега путну инфраструктуру, јер само тако ће нам страни инвеститори доћи у Неготин, улагати новац и тиме подизати животни стандард људи који овде живе. Уз много муке смо успели да доведемо у РТБ Бор наше кинеске пријатеље, који су само за три године значајно подигли животни стандард у целом овом крају и са 4300 запослених пре пар година, данас дошли на 6000. Просечна плата која је тада била 68 хиљада, сада је деведесет и две хиљаде, а чули смо јуче обећање дато председнику Вучићу, да ће до краја године ићи и на 100 хиљада.“

„Наша војска мора да јача. Можда некоме звучи парадоксално, али што је српска војска јача, то је извесније да ће у овом региону владати мир. Чврсто верујем у то јер смо ми познати као народ који је кроз историју увек само себе бранио, а никада први нападао. Нећемо никога напасти, али ћемо јачањем наше војске дестимулисати било кога да поново покуша дестабилизацију овог простора“, рекао је Шапић осврнувши се и на здружену тактичку војну вежбу Муњевити удар 2021 коју је Војска Србије извела на Пештеру.

Шапић је на крају додао да је развој економије у директној вези и са развојем и јачањем војске: „Да се Србија у овој узрочно-последичној вези економије и војске развија у правом смеру и да постајемо кључни фактор стабилности и мира у овом делу Европе, полако постаје свима јасно.“

Оставите Коментар