Градски одбор Српске Деснице у Нишу од свог оснивања посебну пажњу поклања проблемима становника малих села Нишавског округа.

У селу Калетнице, општина Гаџин Хан, живе Давид К. (4) и Дамјан В. (5) дечаци који се храбро боре са животним недаћама. Иако немају одећу и обућу као њихови другари из града, нити довољно хране, ова деца су весела и срећу налазе у ситницама и пажњи комшија и пријатеља.

ГО СД у Нишу истиче пример ургожене деце јер је за нас породица и брига о деци најзначајније питање опстанка. Председник ГО СД у Нишу Сузана Стаменковић посетила је 15.11.2020. дечаке и обрадовала их пакетима одеће и обуће.

„Ја, као жена, мајка, Српкиња знам да је брига о деци најзначанији задатак свих, јер су деца наш прозор у будућност. Зато сматрам да је неопходно да у данима који долазе најпре ми чланови ГО СД у Нишу формирамо банку одеће и обуће намењене деци. У зависности од могућности наших чланова можемо да формирамо и фонд хране, са основном идејом да ниједно дете не сме да буде гладно, голо и босо. Верујем да ће сви становници нишавског округа подржати ову иницијативу ГО СД у Нишу.“ истакла је Сузана Стаменковић.

Оставите Коментар