Амерички пуковник, нашег порекла, за протеклих неколико месеци стекао је поверење српске заједнице на КиМ, али сходно правилима америчке војске и ротацији заповедника базе Бондстил, њега ће на тој функцији наследити нови командант.

Војни аналитичар Владе Радуловић недавно је био гост Ника Дучића у америчкој бази и опистује сусрет са нашим пуковником.

-Иако је у претходном периоду било навода по медијима како база Бондстил служи за обуку теоририста, па чак и трговину наркотицима, верујте ми да ништа од тога није истина – каже Радуловић.

– Дучић је врло коректан, врло отворен за сарадњу и стало му је до српске заједнице на КиМ, тако да је јако радо виђен гост. Често обилази наше цркве и манастире, па и своје војнике води да обилазе српске светиње да би их упознао са српском традицијом и културом. Међутим, сходно правилима ротације на девет месеци, он би средином новембра требало да добије наследника на месту комаданта Бондстила – каже Радуловић и додаје:

– Што се тиче ситуације на Космету, каже да је много боља у односу на то каква је била пре пет или десет година, али наравно да и даље има тензије и спорадичних инцидената. Криво му је што се у медијима више пажње не посвећује добрим стварима, у ситуацијама када Албанци и Срби сарађују.

Извор: Ало

Објавио: Правда