САД су коначно индиректно признале да се статус KиМ не може решити без учешћа Србије, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев
– Сједињене Државе су 2008. године признале независност тзв. Kосова без икакве консултације са званичним Београдом. То није био само показатељ њихове моћи, већ и наше немоћи. То је производ политике оних који данас нападају председника Вучића. Оних који су дозволили погром Срба са KиМ, оних који су изгубили Црну Гору на референдуму 2006. и, на крају, оних који су немо посматрали признање косовске независности 2008. -подсетио је Ђурђев.

Он додаје да председник Вучић у немогућим условима постиже огромне резултате када је реч о косметском проблему.

  • САД, које су све ове године беспоговорно браниле пуну независност KиМ као једину опцију за столом, сада су спремне да саслушању Вучића у њиховом дворишту. То је зато што су Срби коначно добили политичког лидера који је способан да окупи целу нацију зарад одбране виталних државних интереса. То могу само лидери који ситуацију сагледавају из ширег угла, а само такви политичари и могу бити амерички саговорници – категоричан је председник Српске лиге.

Ђурђев напомиње да Вучић никада није рекао да ће одустати од борбе за KиМ, нити да ће пристати на било какве ултиматуме и притиске.

  • Опозиција, која моли Бога да Вучић призна независно Kосово како они сутра не би морали то да ураде, сада осуђује његове потезе. Говорили су да је Бриселским споразумом признао независност KиМ, иако су они покренули преговоре. Ситуација на терену је потпуно другачија. Вучићева Србија је издејствовала 15 повлачења признања тзв. косовске независности и довела САД у ситуацију да тражи прекид те кампање, али и да призна да Србију коначно види као саговорника. Ниједна међународна организација више не жели да прими лажну државу Kосово у своје редове. Kо је ту издајник, а ко се бори као Давид против Голијата, народ је показао у више изборних циклуса – истакао је Ђурђев.

Наш саговорник је закључио да су повећане таксе које су и даље на снази црвена линија преко које, упркос огромним притисцима, Вучић не жели да пређе. Такав став ће, убеђен је Ђурђев, донети државотворне плодове већ у блиској будућности.

Оставите Коментар