Председник Србије Александар Вучић изјавио је, у интервјуу руском новинару Владимиру Соловјеву за Јутјуб канал Сововјев лајв, да је Србија заиста на европском путу, али да неће покварити односе са Русијом.

Вучић је у интервјуу објављеном уочи његовог сусрета са руским председником Владимиром Путином, рекао да из Европе разни политички субјекти деле лекције и да су му једном чак рекли да не треба тако гласно да говори о успесима Србије.

Вучић је испричао да му је на питање зашто да не говори гласно речено да ће то изазвати много проблема и да сви морају да реагују.

„Ја сам се тада просто насмејао и наставио да радим свој посао“, испричао је Вучић.

Истакао је да се Србија налази на европском путу, али да никада неће покварити односе са Русијом.

„Ми ћемо ценити Путина, имаћемо добре односе и са Кином, свиђало вам се то или не, то је политика Србије“, истакао је Вучић.

Указао је да Русија не мора да се сагласи са сваким његовим ставом, али да је Москва увек показивала поштовање за избор Србије и да зато Србија веома цени председника Путина.

„Кад сам инсистирао на неким стварима где су се појављивале неке разлике, он се чак осмехивао, али показао је коректан однос, своју величину и то колико уважава слободу нашег народа“, рекао је председник Србије.

Говорећи о претњама санкцијама и замрзавањем имовине, Вучић је истакао да њему нема шта да замрзну, да нема никакву имовину, ни један долар, нити евро у иностранству.

„Интересује ме само то што је важно за моју земљу, шта могу да урадим за своју земљу“, нагласио је Вучић.

Интервју Вучића за Соловјев лајв објављен је у целости уочи посете председника Вучића Русији, која је планирана за 24. и 25. новембар.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар