У главни град су пешке стигли припадници старих црногорских племена: Куча, Меринића, Бјелопавлића, Пипера, Братоножића и осталих. Многи су стигли испред Храма Христовог васкрсења након више сати пешачења. Ово је највећи скуп који памти Подгорица — око 60.000 људи.

Отац Предраг Шћепановић честитао је након литије једном нашем брату, који се бори на свих пет континената, данашњу победу на Аустралијан опену, а његово име је Новак Ђоковић.

Он је подсетио да је Ђоковић ктитор цркве у Јасеновом пољу код Никшића, која је такође угрожена овим законом.

Поздравио је такође и селектора ватерполиста Предрага Гојковића, који је данас био код митрополита Амфилохија, као и Николу Миротића, кошаркаша који се обратио преко видео-бима и поручио: „Не дамо светиње.“

Главни беседник вечери био је Момчило Кривокапић, који 51 годину служи као свештеник у Котору. Он је казао да је наша последња реч (властима) да повуку закон и да преговори могу да буду тек кад се закон повуче.

Неки дан сам прочитао афоризам: „Ако он не повуче закон, закон ће повући њега“, казао је отац Кривокапић.

„Најопасније што је Мило рекао, јесте да ми рушимо државу, а ми бранимо душу Црне Горе. Ово што се сада дешава може само да објасни јеванђеље“, поручио је он.

„Ово што се дешава сада у Црној Гори зов је Светог Саве и Светог Василија Острошког. Многи не знају ни ’Оче наш‘, али су спремни да погину за светиње“, казао је Кривокапић. Он је поручио да „нема тог мајчиног сина који ће окупити оволики народ“.

Окупљенима ће се испред храма обратити парох бококоторски Момчило Кривокапић.

Оставите Коментар