Поједини амерички политичари, изгледа, још нису схватили да одавно нису једни господари света. Група представника обе америчке партије продложила је Конгресу текст резолуције у којој се наводи да неће признати изборе у Русији 2024. године ако би победио Владимир Путин.

Променом Устава 2020, грађани Русије су на референдуму одлучили да садашњи председник Путин може да буде биран и 2024. Због тога је „антипутиновска декларација“ најгрубљи политички безобразлук конгресмена.

Многи се питају зашто су конгресмени две године пре избора у Русији, кад се Путин није ни изјаснио хоће ли учествовати, спремили ту провокативну резолуцију. Да апсурд буде већи, новоизабрани председник САД Џозеф Бајден изјављује да жели да нормализује односе са Русијом и да планира да се до краја године сретне или онлајн разговара са Путином. Бајдену је јасно да ниједан важнији светски проблем не може да се реши ако се не ангажује и Русија, односно њен председник.

Јасно је зашто Путин смета америчкој политичкој елити, која је хвалила и подржавала Јељцина и Горбачова, јер су попуштали Вашингтону. На почетку су и односи Путина и Буша млађег изгледали идилични све док им Путин у минхенском говору није поручио да не пристаје на то да свет има једног газду којег морају сви да слушају.

Већ сада је јасно да ће Путин кроз две године, ако се кандидује, добити много гласова и захваљујући нападима из Америке. Зато чуди што у Вашингтону никако да схвате да то што раде малим и сиромашним земљама не могу великој и све моћнијој Русији. И кинески председник Си Ђинпинг је добио подршку Централног комитета КП Кине и кроз годину дана ће бити трећи пут изабран. Амерички политичари морају да се привикну да слушају оно што говоре Путин и Си, ма колико их не волели.

Бранко Влаховић

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар