Лидер Српске деснице Миша Вацић јавио се телевизији Н1 после прилога емитованог у Дневнику у 19, и рекао да није говорио ни о каквом протеривању људи из Бујановца, што ће, како објашњава, доказати објављивањем интегралног обраћања са оснивања локалног одбора Српске деснице.

Вацић за Н1 тврди да цитати његовог говора које су објавиле Јужне вести и портал Бујановачке нису тачни, да поседује говор у целости и да је поруке усмерио против корупције.

Вацић: Ја стојим иза сваке своје речи, и има да понављам то у сваком следећем граду где будем био, да понављам те речи докле год народ не чује истину.

Н1:Kажете да стојите иза сваке своје речи, да ли сте изјавили да су „највећи проблем у Бујановцу издајници који шурују са Шиптарима и они ће бити расељени“?

Вацић: Па, постоји проблем људи. Треба да погледаш и остале вести.

Н1: Да ли сте то изјавили?

Вацић: Не, неће нико бити расељен, нисам употребио ту реч. Биће говор пуштен, па ћеш моћи да видиш, нисам употребио глагол расељавати ни у једном облику. Ја сам говорио да ћемо их протерати у форми из институција, рекао сам: ‘Ми ћемо их протерати и доћи на њихово место’.

Н1: Значи нисте изјавили ни: „Ако треба из свих градова где постоји Српска десница довешћемо најза*ебаније људе да раселимо“?

Вацић: Јесам изјавио да им се супротставе, нисам рекао да се раселе, немој да манипулишеш, рекао сам један део, други део нисам.

Н1: Мислите да својим говором нисте застрашили обичне људе који живе у Бујановцу?

Вацић: Kоје обичне људе, цео дан добијам подршку од људи тамо. Народ је одушевљен.

Портал Бујановачке пренео је да је Одељење Основног тужилаштва у Врању дало налог полицији у Бујановцу да испита околности и садржај изјава Мише Вацића.

Оставите Коментар