Лоза Светог Симеона Мироточивог или, пре монашења, српског Великог жупана Стефана Немање (1166-1196), оснивача династије Немањића и утемељивача српске државе и Цркве.

Ова лоза расте из празног хиландарског гроба Светог Симеона, бившег владара Србије, у коме је његово мироточиво тело боравило пуних осам година, када га је његов син Свети Сава пренео у Симеонову задужбину манастир Студеницу, у којој се налази и дан данас.

Више од 800 година из зазиданог гроба српског владара и свеца у манастиру Хиландару расте ова чудотворна лоза, која бездетним брачним паровима већ пуних осам векова дарује пород. Сваке године уочи Крстовдана се у Хиландару традиционално бере грожђе са лозе Светог Симеона и касније носи на сушење како би се до наредне бербе делило брачним паровима којима је потребно да добију децу.

Погледајте само, шта расте из гробова наших бивших председника, а шта расте из гробова наших светих монарха, краљева и царева? И онда се још неки питају да ли нам је потребна република или краљевина.

Е зато је владање Србијом (или било којим српском државном творевином) изузетно тежак посао. Просто кад вам државу стварају свеци који данас чине чуда (Стефан Немања, краљ Милутин у Бугарској итд.) можете само да владате или као они, уз Божију молитву и помоћ или ће вам власт бити више него неуспешна.

Покажите нам неког другог краља или председника било где у свету или неки народ који има ово! Нема га!

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар