Шеф кабинета министра спољних послова Никола Недељковић затражио је данас да надлежни органи истраже наводе посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић, и најавио да ће поднети приватну тужбу против ње због изјаве о начину прикупљања новца за кампању повлачења признања Косова.

Недељковић је наводе Маринике Тепић оценио као „срамотне лажи“ и додао да се њеним лажима радују једино непријатељи Србије, и да се он, као и „сви Срби и патриоте“ дичи и поноси тиме што је признање Косова повукло 17 земаља.

„Срамотне су лажи које је данас изговорила Мариника Тепић, не због тога што је мене поменула већ зато што у последњих неколико година нико није тако брутално напао Србију као она“, написао је Недељковић у саопштењу које преноси Министарство спољних послова Србије.

Он је навео да као бивши полицијски службеник са завршеном Полицијском академијом инсистира на томе да надлежни органи истраже наводе Маринике Тепић, додајући да ће он поднети приватну тужбу против ње која ће „доказати да је Мариника лажов – чијим се лажима једино радују непријатељи Србије.“

Говорећи о својој имовинској карти он је рекао да живи у кући својих родитеља из 1984. године коју је његова породица стекла током 45 година рада у просвети и култури, а када је у Београду да борави као подстанар и да од имовине има 17 година стар половни аутомобил и нови бицикл.

„Признајем да ме је мало срамота када упоредим своју имовинску карту са имовинском картом вашег налогодавца и шефа Драгана Ђиласа, али сам истовремено и поносан, јер цео мој родни Лазаревац зна како су моји родитељи стекли своју имовину,“ написао је он и додао да је његово једино „богатство је патриотизам и љубав према Србији“.

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оптужила је данас министра спољних послова Србије Ивицу Дачића да је прикупљао новац од привредника и трговаца оружјем за повлачења признања Косова и упитала да ли је он на тај начин злоупотребио службени положај.

„Да ли је Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац за ‘отпризнавање’ Косова од угледних привредника и трговаца оружјем и да ли је само од Слободана Тешића на то име Дачић узео више од милион евра у кешу? И да ли је приликом појединих ситуација када је преузиман новац томе сведочио и Дачићев шеф кабинета Никола Недељковић“, рекла је Тепић на конференцији за новинаре.

Оставите Коментар