ДПС је поражен упркос хиљадама запослених у општини и на државном нивоу који су са члановима својих породица донели минимум 25% сигурних гласова, нагласио је аналитичар Војин Грубач.

ДПС је поражен упркос хиљадама запослених у општини и на државном нивоу који су са члановима својих породица донели минимум 25% сигурних гласова, нагласио је аналитичар Војин Грубач.

Синоћна победа опозиције у Никшићу, након пуних 16 година владавине ДПС-а, изазвала је велику пажњу јавности, посебно јер је Никшић био кључни град за Мила Ђукановића, с обзиром на то да му је он уједно и родни град и место почетка политичке каријере.

Аналитичар Војин Грубач истакао је на свом Фејсбук профилу да ће, како је рекао, после пада у Никшићу кренути још већи политички стрмоглав Монструма.

  • Никшић му је запечатио политичку судбину за сва времена. У Никшић је ДПС ушао са огромним ресурсима које има а то су, пре свега, на хиљаде запослених у општини и на државном нивоу који са члановима својих породица носе минимум 25% сигурних гласова. Сејање страха од губитка посла тих људи је закономјерно довело до лавовског дела „фантастичног резултата“ ДПС-а. Монструм је, поред тога, искористио и све остале ресурсе попут: својих верних медија, лажираних бирачких спискова, поткупљивања, идеологије сејања мржње и хаоса, али ипак то није било довољно – поручио је он, додајући да је ова победа сврстала лидера коалиције окупљене око Демократске Црне Горе, Мома Kопривицу, у ранг „политичких супертешкаша“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

С друге стране, посланица ДФ-а и потпредседница ДНП-а, Маја Вукићевић, поручила је да је коалиција „За будућност Никшића“, кад се узму у обзир све околности, остварила феноменалан резултат.

  • Имали смо против себе много противника, и на крају показали да нас је тешко уништити и победити. Поносна сам на своје пријатеље из Никшића. Новом градоначелнику Марку Kовачевићу честитам и желим му пуно успеха на новој функцији. Сви који желе ово да прикажу као неки неуспех ДФ-а и сами су свесни да се заносе, од кад постоји ДФ слушамо приче да немамо цензус, али смо на крају остварили одличан резултат и помогли да се у граду под Требјесом коначно смени ДПС – нагласила је Вукићевић.

Она је рекла да је најбитније то што је Никшић коначно ослобођен, а сви који ће у наредном периоду вршити власт у том граду треба већ од сутра да размишљају како да реше многобројне проблеме грађана Никшића, јер је ситуација у том граду, како је додала, заиста лоша – незапосленост и сиромаштво су нажалост завладали у некад великом привредном гиганту, и због тога је неразумљив онолики број гласова који су добили они који су уништили Никшић.

  • Чињеница је да су се као и раније служили сличним махинацијама, да су пребацивали грађане из других градова у Никшић, и да су све своје ресурсе употребили да остваре жељени резултат, али им је и то било мало да задрже власт у Никшићу. Нека је срећно свим побједницима и грађанима Никшића! – закључила је она.

Оставите Коментар