БУЛЕВАР Хероја са Кошара спаја два булевара у Нишу – Булевар 12. фебруар и Булевар Николе Тесле. Спомен-плоча, биће свечано постављена на дан када је званично почела битка на Кошарама, 9. априла у 12:30 часова. Ово ће бити свакако велики дан за град Ниш, каже наставник историје у ОШ „Бубањски хероји“ Ђорђе Бојанић.

Да овај булевар добије назив Хероји са Кошара предлог је поднео доскорашњи председник Комисије за промену назива улица и тргова у Нишу Бојан Маринковић, а на иницијативу једног од бораца са Кошара, Дарка Анђелковића Рашке.

НИШ ДОБИЈА БУЛЕВАР ХЕРОЈА СА КОШАРА: Свечано отварање 9. априла,  на дан када је и званично почела битка (ФОТО)

Осим што ће ови јунаци имати улицу, захваљујући залагању градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, већника Ненада Станковића и поново Маринковића, биће постављена и спомен-плоча.

Дарко Анђелковић Рашка, борац са Кошара наглашава:

– Кошаре је битка која траје, као што видите, да се боримо да оставимо нашим поколењима истину о највећој битки у новој историји! Мртве не смемо да заборавимо а живе морамо да поштујемо! Историја каже ако не знаш шта ће бити, гледај шта је било, тако да ми ништа друго не преостаје него да се надам да ћу за мог живота свратити до Кошара опет, чудна је наша Српска судбина! Али је зато најјача генетика. Хвала за велики гест града Ниша на усвојеној иницијативи за булевар Хероја Кошара! Хвала на подршци!

У овој улици нема стамбених објеката, тако да неће бити потребе за заменом личних докумената.

– Тражили смо место на којем ће та прича да има пун ефекат и позитиван одјек – казао је Бојан Маринковић.

Уз одобрење и сагласност града Ниша, нишке улице красиће и билборди са симболима и ликовима јунака са Кошара.

– Зато, велико хвала град Нишу за овако велики чин, ми Срби не смемо никада да заборавимо те јунаке и јуначку одбрану и страдање српске омладине на Кошарама и Паштрику. Град Ниш има и улицу бораца са Паштрика на Пантелеју – наглашава Ђорђе Бојанић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар