Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је током недавног гостовања рекао јасно и разговетно да „није дао предизборно обећање да ће да потпише Темељни уговор“.

Иако је питање Темељног уговора кључно за СПЦ и верни народ у Црној Гори, Кривокапић и даље одбија да потпише тај документ, а сада тврди и да никада није дао обећање да ће то урадити!

Подсећамо, премијер Црне Горе је буквално изабран на ту позицију захваљујући општенародним литијама које су се десиле како би било спречено отимање имовине Српске православне цркве у Црној Гори.

У мају ове године, након што је ненајављено дошао у Београд, а отишао необављеног посла, Кривокапић је најавио да би овај важан документ могао да буде потписан 30. октобра, на годишњицу смрти митрополита Амфилохија. То се, као што знамо, није десило.

Кривокапић је више пута одбијао да потпише темељни уговор, па је тако имао смелости да цркви пошаље свој предлог у јуну ове године, у који је уносио измене по свом нахођењу. Наиме, њему је сметало то што је уговором предвиђено увођење три нова празника – Светог Саве, Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког!

Пре тога, он је говорио да не може да потпише Темељни уговор због тога што је добио информације да ће бити ухапшен ако то уради, што је једногласно оцењено као још једна у низу лажи и изврдавања обећања које је дао.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар