Данијел Миленковић, професионални војник и хуманитарац Бојан Станимировић, музичар лесковачког бенда „Амадеус“ заједничким снагама су прикупили средства којим су Клиници за дечје интерне болести купили и поклонили пулсни оксиметар. Овај апарат се користити за инвазивна мерења најбитинијих виталних функција, најмлађих пацијената ове здравствене установе.

Данијел је рекао да је ова акција реализована у знак захвалности јер се његов син, шестомесечни Мијат лечио на клици пуних шест месеци. Он је рекао да је новац који је припремио за рођење сина преусмерио за куповину овог апарата.

NIŠLIJA UMESTO VELIKOG SLAVLJA ZA ROĐENJE SINA KUPIO APARAT ZA DEČJU KLINIKU! Vojnik Danijel gestom oduševio sve! (FOTO)

Према речима оца шестомесечног Мијата, Данијела, професионалног војника РС, који службује у нишкој касарни „Пантелеј“, бебица је због здравствених проблема након рођења пребачена у Клинички центар Ниш и донедавно се лечила на Одељењу неонатологије Клинике за дечије интерне болести.

-С обзиром на то да сам готово све време док је трајало лечење боравио овде, желим да од срца похвалим целокупно особље Клинике, које је максимално пожртвовано и које брине о свој дечици, тако да је овај поклон само мали знак захвалности, јер знам да када су такве ситуације у питању, потребна је модерна медицинска опрема, а знам из свог личног искуства, да су пулсни оксиметри итекако битни. Ја сам након рођења мог четвртог детета, сина Мијата, одлучио да новац који би потрошио за славље, наменим у ове сврхе, а од изузетне помоћи је био велики хуманиста и велики човек, Боки из бенда „Амадеус“, који је донирао већи остатак пара, рекао је Данијел.

И на Клиници за дечије интерне болести КЦ Ниш, нису скривали задовољство због овог хуманог геста.

-Мени је заиста драго што се Данијел одлучио да нам донира пулсни оксиметар, јер то је оно што нам свакако треба, за све наше пацијенте, а свакако смо сви срећни што је наш мали пацијент сада добро и да ће након наставка лечења и здравствене бриге, порасти у једног здравог и лепог дечака, тако да апелујем на све људе добре воље, да следе овакве поступке и улажу у живот, изјавио је др Дејан Милојевић, начелник интензивне неге Клинике за дечије интерне болести КЦ Ниш.

Оставите Коментар