Да богатство и новац нису гарант за срећу показују Владимир и Дуња, који су „амерички сан“ и „шведску сигурност“ заменили за златарске врлети.

Посао у Шведској био је обезбеђен и кофери су били спаковани, али је кућица на Ојковици однела победу и одустали су од пута.

  • Ја сам погледао те неке послове преко интернета и преломили смо да нам је много лепше овде, него да идемо у тамо неки страни свет, да имамо доста новца, а да будемо несрећни – каже Владимир Ристановић, програмер.

Они су пре шест година купили ову кућу на обронцима Златара како би се ту дружили са пријатељима. Нетакнута природа и чист ваздух учинили су да Београд замене селом.

Прве комшије су им удаљене километар, а прошле године су учили и како да суше месо. Све им је то ново, али уче.

  • Наравно да је било потешкоћа, у смислу да никад ништа нисмо радили око земље. Углавном се бавимо биљкама, беремо коприве, правимо чајеве, сирупе и џем од шипурка – каже Дуња, која је дипломирани економиста.

Зими се друже са ловцима, а набавили су чамац и планирају да се опробају као риболовци на Златарском језеру, преноси Б92.

Како је Дуња рекла, њен циљ је да се, када она добије децу, и када се још деце у околини роди, коначно отвори школа у Ојковици, која је тренутно празна.

  • Лепше нам је овде него да смо несрећи са новцем – поручио је овај млади пар.

Оставите Коментар