Међународно такмичење „Поларна звезда“ специјалних јединица војске одвија се на територији Белорусије на полигону Брестскиј од 22. августа до 4. септембра у оквиру „7. Војних међународних игара“. На такмичењу учествују тимови из девет земаља.

У оквиру друге етапе такмичења руски специјалци су марширали 30 километара по непознатом мочварном терену. Марш је трајао нешто мање од 12 сати. Војници су били маскирани и примењивали су сва средства заштите како их непријатељ не би уочио.

Током марша су имали вежбе као што су: „Излазак у обавештајно подручје“, „Одржавање комуникације“, „Превазилажење зараженог подручја терена“, „Превазилажење водене баријере“, „Проналажење и повлачење у скровишта“, „Гађање у саставу групе специјалаца“, као и „Пружање прве медицинске помоћи жртви“.

На међународном такмичењу „Поларна звезда“ учествују војни тимови из девет држава: Русије, Белорусије, Венецуеле, Индије, Ирана, Кине, Марока, Пакистана и Узбекистана.

Руски тим представљају победници војног такмичења „Поларна звезда 2021“, најбољи обавештајци специјалних Ваздухопловно-десантних снага Руске Федерације. Поред њих на такмичењу учествује и тим „Руске гарде“ („Росгвардије“).

Оставите Коментар