Лидери Демократског фронта тврде да носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић више нема јединствену подршку те коалиције и да га не могу подржати за мандатара док не преиспитају поверење према њему на страначким органима.

То је саопштено на састанку који је данас одржан у манастиру Острог.

Како је „Вијестима“ речено, да Кривокапић буде мандатар је претходно на састанку предложио лидер коалиције Црно на бијело Дритан Абазовић.

Састанку су присуствовали Кривокапић, Абазовић, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић, председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, функционери Демократа Борис Богдановић и Момо Копривица и функционер УРА Зоран Микић.

На састанку су покушали да приближе ставове око формирања нове власти уочи конститутивне седнице Скупштине Црне Горе.

Како извори „Вијести“ наводе, покушано је да се договоре председник Скупштине и мандатар. Као што су „Вијести“ раније најавиле, место шефа парламента би требало да припадне Демократама.

Предложено је и да посланици нове већине, њих 41, потпишу да Кривокапић буде мандатар и да он одржи састанке са свим партијама и саставља владу.

Када се већини учесника чинило да је све договорено, један од лидера ДФ је рекао да Кривокапић нема јединствену подршку и да мора проћи преиспитивање поверења у коалицији.

На састанку је саопштено и да се очекује да коалиција „Црно на бијело“ или експерти које они предложе контролишу безбедносни сектор (Министарство одбране, полиција и Агенција за националну безбедност) и да је то очекивање међународне заједнице.

Leave a Reply