Фудбалска репрезентација Шпаније 31. марта у квалификацијама за Светско првенство 2022. године у Катару дочекује тзв. Косово. Пошто ова земља не признаје независност Косова од Србије (наравно, из себичних разлога, јер има исти проблем са Каталонијом), за ову утакмицу су спремили посебна правила која ће гост морати да испоштује, преноси Objektiv.rs.

Наиме, “Марка” наводи да је Министарство иностраних послова Шпаније одредило да тзв. Косово не сме да има третман суверене државе.

Такође, организатори утакмице и коментатори у преносу неће смети да говоре да Шпанија игра против Косова, него против екипе с територије јужне српске покрајине. Застава тзв. Косова не сме да се приказује уз шпанску, а химна неће бити наведена као национална, него као музика која представља ову територију.

Фудбалски савез Шпаније ни на који начин не сме да истиче да игра против суверене државе, што је јако важно. Марка наводи и да ово неће бити први случај у Шпанији да се дешава тако нешто. Током Мондијала 1982. у Шпанији, представници аргентинских медија нису смели да говоре Енглеска на утакмици Немачке и Енглеске, због Фокландског рата који је окончан у јуну те године.

Подсетимо, у групи Б се поред Шпаније налазе тзв. Косово, Шведска, Грчка и Грузија. Само су Швеђани признали независност наше јужне покрајине.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар