Овакве социопате славе као хероје у Хрватској

Војно- полицијска акција Олуја почела је 4. и трајала је до 5. августа током које су хрватске снаге убиле најмање 1.800 особа српске националности, а протерале 250.000 њих.

И док Србија и Република Српска оплакују жртве “Олује” у Хрватској се организује велика прослава датума који обележавају као Дан победе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља, славећи војнике као националне хероје који су им донели независност.

Међутим, ни 22 године од најмасовнијег етничког чишћења које се догодило на овим просторима, не престају да се појављују нови докази зверског мучења цивилног становништва од стране хрватских војника!

Фотографија која се појавила на Интернету најбоље приказује зверство “бранитеља” који су се “храбро” борили за слободу лијепе њихове. На њој је хрватски војник који баку из избегличке колоне, отеране из породичног дома који је годинама градила и кућила, ни мање ни више него- вуче за нос!

Није овом “јунаку” било довољно спаљивање српских села и мучење сељака, мало му је било отерати их у избегличким колонама са породичног прага тако да немају где да се врате и ниједну кућу више не назову својим домом.

Већ 22 године са хрватске стране се упућују осуде на рачун Срба као геноцидног народа од ког су бранили своју државу, али остаје нејасно да ли је и ова бака била толика претња храбром бранитељу, па је морао да смисли начин како да се одбрани.

Упркос томе што су, према њиховим речима, акцију покренули као циљ одбране хрватске територијалне независности, хрватски војници нису никог штедели, а поред зверских убистава и данас се могу наћи бројни докази о силовању и убиствима деце и жена.

Ипак, већина одговорних за “Олују” данас се налази у врху власти или војске и у њиховој земљи их славе као хероје.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар