Председник Србије Александар Вучић поручио је данас током разговора са власником винарије Срђана Петровића из Велике Хоче, коме су полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово сво произведено вино, око 42.000 литара, да нема Србина који није био поносан на то како се породица Петровића држала у тим тешким тренуцима и поручио му да не брину око направљеног губитка

  • За то немојте да бринете, што су вам направили губитак, они не знају разлику између Вранца, Прокупца, Гамеа, Грашевине и других сорти вина, па су измешали све – рекао је Вучић у разговору са Срђаном Петровићем и његовом породицом.

Вучић је од Петровића добио на поклон његово метхохијско вино, које је показао пред камерама.

  • Ово је метохијско црвено вино, купажа три сорте, Вранца, Прокупца и Гама, на коме пише Велика Хоча KиМ и Република Србија, биће да је то разлог што у просули вино – рекао је Вучић и захвалио на поклону.

Вучић је рекао да његов отац има велику колекцију вина и да ће та флаша заузети специјално место у тој колекцији, у његовој породичној кући.

  • Председниче неизмерно вам хвала на свему што чините за нас – додао је Милан дрхтавим гласом.

Заплена је, иначе, протекла драматично, а Вучић је тим поводом оценио да се Срби на Kосову и Метохији суочавају са огромним притисцима, и да мржња према српском народу иде до крајњих граница.

Председник је тада подсетио да се у Великој Хочи догодио напад на целу енклаву, а не само на кућу Срђана Петровића његових родитеља и деце, додајући да “српске слуге Аљбина Kуртија” треба да знају, када говоре да му отето вино треба вратити, да је то вино уништено.

Најавио је да ће разговарати са Срђаном Петровићем, те да ће му држава помоћи колико је могуће да његива породица опстане у Великој Хочи.

Оставите Коментар