У Сплиту је прошле недеље непозната особа или особе ишарале аутомобил београдских таблица.

На аутомобилу је писало „уби Србина“. Осим тога, на два места је нацртано усташко „У“ са крстом. На аутомобилу је исписан и симбол сплитске Торциде и година оснивања те навијачке групе.

Дневник.хр-у се јавио младић који је користио тај аутомобил и испричао шта се догађало. Рекао је да је рођен и одрастао у Холандији и да му је отац из Kрешева у БиХ.

„Хтео сам тројици својих пријатеља из Холандије показати предивне градове на Балкану и где је мој отац живео и радио. Прошли понедељак смо одлетели у Београд, где смо изнајмили аутомобил. Планирали смо до Сарајева, Мостара, Сплита, Загреба и назад до Београда.

Kад смо стигли у Сплит, паркирали смо аутомобил (са регистарским таблицама из Београда) на јавном паркиралишту испред нашег апартмана. У суботу, 6. јула видели смо да је аутомобил ишаран нечим црвеним, да је леви ретровизор сломљен и да је задња регистарска таблица нестала. Тада смо то пријавили полицији. Очистили смо аутомобил и други дан одмах напустили Сплит.

Тада је текст на хауби – ‘уби Србина’ – неко већ чистио. Kад смо вратили аутомобил у Београд, рекли су нам да смо на вестима. Показали су нам фотографије са текстом ‘уби Србина’ на хауби.

Моји пријатељи и ја били смо врло шокирани. Хтио сам им показати како је Сплит леп, а не да се треба бојати ако возите изнајмљени аутомобил из Србије. Осим тога, немамо никакве везе са Србијом.

Жао нам је што се то догодило, поготово зато што смо пуно времена изгубили с полицијом у Сплиту, а и наши родитељи су били шокирани. На срећу, аутомобил је био осигуран – испричао је младић.

Оставите Коментар