Руска јуришна беспилотна летелица „Орион“ извела је 38 летова у Сирији, од чега је 17 пута гађала објекте терориста, јавила је телевизија „Русија 1“.

У репортажи о „Ориону“, руска телевизија је показала летелицу у пустињској камуфлажи која се користи у Сирији. Према традицији војне авијације, на њој су означене звезде које показују број изведених борбених мисија. Свака звезда додатно садржи слово „Р“, „Б“ или „П“, при чему „П“ означава извиђачки лет, „Б“ – лет уз извођење напада на копнене циљеве и „П“ – лет, вероватно, потрага за циљевима.

Ако се погледају ознаке, „Орион“ је извео 17 летова у Сирији, уз употребу оружја, 20 за извиђање и један у друге сврхе.

Руско Министарство одбране је први пут показало званичну фотографију ударног дрона „Орион“ у календару за 2021. годину. Према међународној класификацији, она спада у класу дронова са летом средње висине и са дугим трајањем лета.

Беспилотна летелица „Орион“ у календару је приказана са бомбама КАБ-20. То су мале распрскавајуће бомбе тежине 21 килограм са сателитским или ласерским системима за навођење, намењене за уништавање непријатељских трупа и лаких оклопних возила.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар