Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова је рекла да су лаж речи украјинског председника Петра Порошенка да је Русија крива за сиромаштво у Украјини.

„Господин Порошенко је очигледно полудео, тако нормалан човек не може ни да лаже“, написала је Захарова на Фејсбуку.

Она је подсетила да украјинске власти редовно дају извештаје да се на њихову иницијативу прекидају везе са Русијом.

„Према речима представника кијевског режима (шефа дипломатије Павла Климкина) раскинутa су два међудржавна, 25 међувладиних, 19 међуресорних и три међурегионална споразума са Русијом. Сада можда и више — Порошенко сваког дана ради нешто на уништењу свих економских веза између Украјине и Русије“, навела је она.

Захарова је додала, између осталог, да је према налогу Порошенка, Кијев једнострано прекинуо сарадњу са Русијом у сфери војнотехничке сарадње, обустављен је програм економске сарадње Русије и Украјине за период 2011-2020. године.

„Читаво то време Порошенко је лично руководио уништење руско-украјинских економских веза, што је довело до великих економских и финансијских губитака украјинског народа“, нагласила је она.

Раније је Петро Порошенко оптужио Русију да је крива за сиромаштво у Украјини. По његовим речима, до такве ситуације је дошло јер је Москва затворила тржиште за украјинску робу.