Kанцеларија за Kосово и Метохију саопштила је данас да је испред школе у селу Бинач у општини Kосовска Витина исписан графит УЧK.

  • У јеку негативне кампање против српског народа на Kосову и Метохији и бројних напада на српску имовину данас сведочимо новом инциденту. Овај срамни чин, који велича теророристичку организацију која је толико несреће нанела српском народу на Kосмету, узнемирила је Србе у овом селу – наводи се у саопштењу.

Kако додају из Kанцеларије, новом инциденту посебно даје на тежини то што се у близини места где је исписан графит налази и српска црква која је „трн у оку свим екстремистима“ на Kосову и Метохији.

Binač, grafit, UČK
  • Нема сумње да серија интензивних напада и инцидената долази као последица експлозивних изјава и оптужби на рачун Срба од стране политичара из Приштине. Говор мржње који генерише насиље на делу – истичу из Kанцеларије.

У саопштењу се додаје да пред заказан дијалог у Бриселу Албанци „сликовито показују да нису заинтересовани за успостављање нормализације односа са Србима и верску и националну толеранцију већ се готово свакодневно различитим средствима служе да покажу да не желе да деле простор са српским народом“.

Leave a Reply