Агенти британске обавештајне службе МИ6 већ месец дана обилазе Подгорицу, Сарајево и Приштину како би ослабили преговарачке позиције српске стране током преговора о решавању статуса Косова. Логистички и оперативни центар је већ заживео у Сарајеву, а на јесен се планира отварање истог и у Подгорици. Офанзива агената МИ6 има стратешко упориште у тежњи да се медијским и оперативним деловањем ослаби утицај Србије на Балкану.

Мете напада обавештајаца су Александар Вучић и Милорад Додик, председници Србије и Републике Српске, због својих веза са Русијом, али и Турском.

Агенти преко своје мреже сарадника желе да изврше додатни притисак на Александра Вучића, председника Србије, а Подгорица им је идеално тло за тако нешто.

МИ6 је охрабрила премијера Душка Марковића да подржи напоре Рамуша Харадинаја да пропадну преговори око Косова јер британску службу интересује да Балкан и даље буде трусно подручје где је лако изазвати немире.

Управо због оваквог деловања МИ6 која је роварила и у српским безбедносним службама Вучић је након тих сазнања захладнио односе са званичном Црном Гором. Све политичке и сваке друге акције црногорских власти директно су координисане из Лондона и то више није никаква тајна.

“Црна Гора је полигон МИ6 за дестабилизацију легитимно изабраних власти у Београду што се најбоље види на случају Косова. Исти овакав сценарио је виђен 2000. године, као и годинама раније, када је управо преко Подгорице, рушена власт у Београду, каже наш саговорник.

Наиме, њима не одговара стабилизација прилика на Балкану, а нарочито, најављено обједињавање просрпских странака у региону, уз подршку званичне Србије, као противтежа плановима агентура Британије и Немачке.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here