Прошле године у новембру у Новом Саду одржана је трибина војвођанских сепаратиста под називом “Србија третира Војводину као ратни плен”. На овој трибини говорио је и новосадски адвокат Вељко Милић. Ко је Вељко Милић? Шта је овај адвокат говорио на тој сепаратистичкој трибини? Због чега је он адвокат војвођанских сепаратиста?

Вељко Милић је нова генерација војвођанских сепаратиста. У сепаратистичкој организацији Независном друштву новинара Војводине, која окупља новинаре сепаратисте, налази се на функцији извршног директора. На поменутој трибини сепаратиста, изјавио је да Војвођани не желе да славе дан присаједињења Србије и Војводине, и да Србија није ослободила Војводину. После тога се срамно подсмејавао Србији како Србија нема више територија где може нешто обележавати, и да ускоро Србија неће обележавати ни присаједињење са Војводином.

Овај сепаратиста сумњивог сексуалног опредељења не зауставља се само на провокацијама. Вељко Милић је поднео тужбу против Правног факултета Нови Сад због одлуке да сви студенти морају полагати пријемни на српском језику. Он је такође био учесник и предавач на више трибина организованих од стране Хелсиншког одбора за људска права и Иницијативе младих за људска права. Обе организације се финансирају из иностранстава и раде против интереса Србије. Вељко је такође подносио кривичне пријаве против људи који су покушали да спрече приказивање филма у коме се српски војници приказују као злочинци који силују Албанке. Учествовао је и у организацији шиптарског фестивала Миредита, добар дан у Београду.

Вељко Милић запослен је у адвокатској канцеларији Бељански. Ова адвокатска канцеларија запошљава војвођанске сепаратисте. На челу ове адвокатске канцеларије налази се адвокат Владимир Бељански који је и сам војвођански сепаратиста. Владимир Бељански је учествовао на више трибина о независној Војводини. Сви његови запослени морају бити активни у невладиним организацијама, предавачи на трибинама о наводним кршењима људских права у Србији и војвођански сепаратисти.

Оставите Коментар