Владика Атанасије поручио да задржимо у духу једномислије, слогу и љубав
Свештеницима и свештеномонасима Епархије милешевске јутрос је забрањено да уђу у Црну Гору.

Тиме је спречено њихово присуство на Сабору у Никшићу.

Nikšić - Sabor

Саопштење преносимо интегрално:

  • Поводом одласка на црквено-народни Сабор и поколоњење моштима Светог Василија Острошког Чудотворца у Никшићу, 21. децембра 2019. године, ми свештеници и свештеномонаси Епархије милешевске који смо, по благослову нашег Епископа Атанасија, са својим парохијанима пошли на ово поклоничко путовање, са тугом у срцу обавештавамо јавност Епархије милешевске и ширих простора да нам није био дозвољен улазак у Црну Гору на свим граничним прелазима (ГП Ранче Поље, ГП Чемерно и ГП Добраково).

-Ипак, благодарећи Богу и Светом Василију Острошком Чудотворцу Епархију милешевску на овом свецрквеном Сабору представљаће њен предстојатељ, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије кога смо известили о овим немилим догађајима. Владика Атанасије је поручио да задржимо у духу једномислије, слогу, љубав са свом браћом и у Црној Гори и Србији, наглашавајући да међу нама нема граница, јер сви ми који смо у Богу и у доброј намери, заједно смо и онда када смо физички раздвојени.

-Молимо се Светом Василију Острошком, Светом Сави и свим светима из рода нашега да од Господа измоле додатне мудрости, слоге, мира и љубави за васколики српски народ у овом времену великих искушења – саопштено је.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here