Још једна чланица ЕУ одлучила је да се успротиви политици масовне миграције коју заговара Брисел.

Након пожара које су мигранти изазвали у кампу на острву Лезбос, нова десно оријентисана влада Грчке одлучила је да спроведе нове мере против миграната.

Стелиос Петсас, потпарол грчке владе објавио је да је савет министара одлучио да ограничи апликације за азил и истовремено повећа број депортација.

Влада је саопштила да је циљ који је себи поставила бројка од 10.000 миграната до краја следеће године.

Грчка ће такође унапредити безбедносне мере против трговаца људима и невладиних организација које у симбиози кријумчаре илегалне мигранте на њихову територију.

Такође појачаће се патроле на мору и убрзати процедура одлуке о азилу, а оним мигрантима који су илегалним путем ушли у земљу неће бити дозвољено да траже азил саопштио је Патсас.

Последњих месеци Грчка се нашла на удару неумољивог таласа миграната који се искрцавају са територије Турске, а тенутно се у кампу Мориа на острву Лезбос, налази 12.600 миграната, иако је објекат изворно дизајниран за 3.000 људи.

Током нереда прошле недеља на Лезбосу две особе су погинуле и нанета је велика материјална штета узрокована пожарима које су подметали мигранти.

„Пролазимо кроз националну кризу“ рекао је заменик министра унутрашњих послова Лефтерис Ецономоу након нереда на Лезбосу.

Оставите Коментар