Мандатар за састављање нове владе Црне Горе, Здравко Kривокапић, устврдио је у четвртак увече да се последњих дана из Црне Горе износе стотине милиона евра у Србију.

„Патриотизам који се испољава последњих дана је патриотизам лажне наде. Из Црне Горе стотине милиона износе патриоте које су се заклињале у Црну Гору и то најчешће завршава на рачунима у Србији где се купују виле, станови на ексклузивној локацији коју зову ‘Београд на води’ и на тај начин се благо Црне Горе претаче у другу државу“, казао је он у интервју за ТВ Вијести.

Навео да за те тврдње има „конкретна сазнања“ и да ће „врло брзо имати и доказе за то“.

„Ми смо послали захтев који ће врло брзо показати да ли су те информације тачне, и то не иде преко Централне банке Црне Горе, него директно једна банка из Црне Горе која је сестринска другој, пребацује огромна средства у Србији“, казао је Kривокапић.

Он није саопштио више детаља о томе.

„Онај ко има веру, неће се заразити короном“
Kривокапић је казао да „онај ко има веру, неће се заразити корона вирусом истом кашиком на причешћу“.

Упитан да ли верује да се причешћем може пренети вирус, мандатар је рекао да је то „посебан тренутак за сваког верника“ и да се „у историји то питање никада није постављало“. „Вера надвладава све. Постоје многобројни докази да када је неко рекао: ‘Ако имаш вере, померићеш планину с једног на друго место’, то се и десило. Стварно се физички десило! Ако ви имате веру, верујте да немате никаквих проблема и да се нећете заразити причешћем“, рекао је он у интервју за ТВ Вијести.

Мандатар је био међу стотинама верника који су се на сахрани митрополита СПЦ Амфилохија причестили истом кашиком. „Ви знате да човек који дође – Слава му и Милост – под Острог, ако дође с вером, да ће што-шта да доживи као препород. Причешће је посебан чин и, наравно, у историји се некад постављало то питање. То је пракса коју црква прописује“, казао је мандатар.

Kривокапић је рекао да је корона вирус преболео на ногама и да је то сазнао тек када је урадио тест на антитела. Он се извинио грађанима што није носио маску на сахрани митрополита Амфилохија који је умро од последица корона вируса и рекао да је тиме „исказао непоштовање, иако поуздано знам да сам KОВИД преболЕо на ногама, а то говоре антитела. Прележао сам корону и не знајући да је имам“, рекао је Kривокапић.

Leave a Reply