Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић је поручио да му је велико задовољство што је у Бањалуци, први пут професионално као учесник турнира Српска Опен.

Хвала свима што сте дошли у великом броју и на позитиван начин дочекали тенисере из региона и света”, рекао је Ђоковић који се први пут на тениском турниру Српска опен обратио медијима, а након што је одрадио први тренинг.

Одмах по доласку у Бањалуку и током тренинга, каже Ђоковић, добио је веома позитиван дочек и поручио да када игра у Републици Српској има подршку као кад игра код куће.

“Никада нисам играо турнир у Бањалуци и за мене ће ово бити ново искуство”, рекао је Ђоковић и рекао да ће сваки меч више који буде имао у оквиру турнира бити поклон и за њега и за љубитеље тениса.

“Јучер сам слетио у Бањалуку и добио подршку, пуно лијепих емоција и осјећања. Нешто што сам се надао да ћу доживјети, али је превазишло моја надања, као што је то увијек случај са Републиком Српском. За нас спортисте из Србије ово је вјероватно једно од најбољих мјеста на којима можемо да играмо, када је подршка у питању и осјећање припадност. Kао када играмо код куће.”

“Сада су ми мисли и сва пажња усмерени ка Бањалуци и сада желим да уживам. 20 година се бавим тенисом и мало сам се уморио од питања шта је план у наредном периоду”, рекао је Ђоковић и поручио да је његов лакат добро, али да није у идеалном стању.

Kада су у питању локални специјалитети, Ђоковић је рекао да не једе месо, а бањалучки специјалитети су углавном с месом због чега не вјерује да ће исте пробати и поновио да се у Бањалуци осјећа као код куће.

У првом колу Ђоковић је слободан, док у другом дочекује Луке Ван Еша.

Ђоковић је синоћ стигао у Бањалуку и позвао људе да дођу на турнир Српска опен и уживају у тениском спектаклу.

Новинаре је занимало да ли постоји могућност да заигра и у Сарајеву.

“Требало је да одиграм меч против Дамира Џумхура тамо, али због пандемије нисмо одиграли. Али зашто се Адриа Тоур не би организовао поново? Да покажемо шта умијемо на терену, да кроз уважавање и колегијалност, да пошаљемо лијепу поруку свијету, а да буде хуманитарног карактера. Па што да не, ако неко жели то да организује у Сарајеву, ја сам ту. А и млад сам, тек сам на почетку каријере”, поново се нашалио.

Оставите Коментар