Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић је под огромним критикама западних медија због организовања Адриа Тоур-а у Београду и Задру.

Новаков деда, Зденко је угостио београдске медије:

„Деца су отишла на своју страну. Од прве супруге, Дијанине и Сандине мајке сам разведен, а друга супруга живела је са мном, али је преминула 2017. године, и од тада сам сам. Свако друштво ми добро дође“ – рекао је Зденко на почетку.

Истакао је да му је веома тешко због свих критика упућених Новаку због организовања Адриа Тоур-а:

„Турнир је био на отвореном. Па није Новак донео корону! Баш сам бесан. Ето, он је добио, а ја сам био тамо и нисам добио корону. Није ми било драго када сам сазнао да се заразио. Наравно да сам био уплашен. Али, ја сам веровао да је он довољно физички и психички јак за такве нападе. Ја не знам због чега га стално осуђују. По мени је то прљаво размишљање, нажалост. Једини повод и разлог да се баци лоша слика на њега је то што је Србин. Да, да. Зато што је он Србин из тамо неке недођије, јер не знају где је та Србија и Београд. Бољи је и чувенији од свих њих што вређају, ето. Све се објашњава у три речи. Све то смета Надалу, Федереру и још двадесеторици који су испод њега. А да не говорим о онима осталима. Ја нећу коментарисати те бљувотине. Тешко је све то и треба их игнорисати“- рекао је Зденко који додаје да Ђоковић има пуно право представљати се као Србин, иако по мајчиној страни има хрватске крви.

„Ја сам по националности Хрват и рођен сам у Винковцима. Моја бивша супруга, Новакова бака, такође је рођена у истом месту. Тамо смо се нашли и упознали. Били смо официри који су дошли на службу. Ја сам дошао у Београд, она је још похађала школу, па смо се после венчали када ми се придружила. Тако се родила Дијана, Новакова мајка, па Санда. Увек сам говорио да сам Југословен или Хрват, Србин никад нисам био. Дијана је рођена у Београду и ту је одрасла. О Нолету тек да не причам. Њему је и отац Срђан Србин. Заправо, питање је колико има и црногорске крви, има ту мало мешавине. Нормално је да ће бити више приклоњен Србима и ја немам ништа против тога. Не би ништа боље прошао у животу ни да се представља као Хрват. Ни то нико не би прихватио. Исто би га својатали. Пре неколико месеци звала ме је једна рођакиња која живи у Винковцима те ме питала где је Дијана рођена. Значи, у Хрватској се прича о томе“ – додаје Жагар који је тужан поручио: „Жао ми је. Жао ми је што је све тако испало и што се све то догодило у нашим породичним односима. Нисам превише учествовао у Новаковом одрастању. Пре него што је рођен, ја сам четири године био у Приштини. Бивша супруга и деца су живели у Београду, а ја тамо. Долазио сам викендом. После сам се развео од бивше жене, па сам се морао дистанцирати од породице. Kонтактирао сам ја њих, али то није било то. Дијана је мене кривила за развод и не може ми то опростити. Ја сматрам да је за развод увек потребно двоје. Kолико је мушкарац крив, толико је и жена крива. Међутим, моја ћерка то није могла разумети и тотално се удаљила од мене“ – открива Зденко који додаје како се данас стање поправило те да се с Новаком види сваки пут када дође у Београд, а када је на турнирима чују се порукама, преноси „вечерњи„.

Новаков деда је дао и коментар о физичком изгледу свог унука:

„Премршав је за мој укус. Виши је од мене за неких 10 цм, а његов дрес или нешто од његове гардеробе не могу обући. Мало ми је. Дијана ми увек донесе нешто од рекламних његових мајица и мени све буде мало. Ја имам 81 килограм, а он ако има 70-75 највише… Не свиђају се мени те дијете“ – уз смех је закључио деда најбољег тенисера света!

Оставите Коментар