Нови катастрофални неуспех НВО, отвара питање да ли уопште имају подршку хомосексуалаца и лезбејки у нашој земљи као и ко са каквим легитимитетом организује манифестације ЛГБТ поноса?

Парадирање политичких невладиних организација очигледно није заинтересовало припаднике ЛГБТ популације, као ни остале грађане, па је тако пре неколико дана на скупу у Краљеву дошло само 5 особа, док је на следећој манифестацији у Крагујевцу поновљена лоша посета. Додуше број присталице расте, па је у Крагујевцу присуствовало 6 људи, то јест за један више него у Краљеву.

У оквиру овогодишње кампање #NeOdricemSe покренули смо Прајд Караван. Први град кроз који смо прошетали је Крагујевац – написали су политички активисти испод фотографија на друштвеним мрежама. ⁣

Желимо да покажемо заједници широм Србије да нису сами. стоји на Твитер профилу Belgrade Pride (Београд Понос), поред фотографија усамљених активиста.

Ходам Шумадијом као Рамбо и #neodricemse Крагујевца – поручио је активиста политичке НВО иницијативе младих Марко Милосављевић.

Неуспех у Краљеву

Окупљање у Краљеву такође је доживело потпуни неуспех, а на њега се одазвало само 5 људи, један мање него у Крагујевцу, а по свему судећи неки од њих нису ни из Краљева, јер се радило о политичким активистима невладиних организација са седиштем у Београду.

Лоша посећеност и неинтересовање сексуалних мањина за такозвани Прајд марш, приметно је од прве такве манифестације у нашем главном граду, где се сваке године окупи око 200 људи и то укључујући геј активисте из региона и чланове политичких станака који нису део сексуалне мањине већ желе да покажу своју подршку скупу.

Ове године Србију би Прајд караван требао да обиђе, који би на јавним местима широм наше земље требао да промовише ЛГБТ вредности.

Да одзив буде још гори, на скупу је примећен Марко Милосављевић, политички активиста иницијативе младих, а сама шетња није скренула ни велику пажњу пролазника.

Оставите Коментар