Новак Ђоковић се већ дуже време налази на мети неретко болесних критика које упућује Ник Кирјос, а младом аустралијском тенисеру сада је у тим настојањима стигла и помоћ освајача 16 гренд слем титула.

Тод Вудбриџ, и сам Аустралијанац, девет пута је покорио Вимблдон, по три пута Аустралијан опен и УС Опен, а једном Ролан Гарос у конкуренцији мушких дублова, а после пензије у коју је отишао 2005. уз тада рекордне 83 титуле у дублу (потом су га преткла америчка браћа Брајан) посветио се раду као аналитичар.

Управо је он стао не само у одбрану ставова Ника Кирјоса, већ је и сам оплео по Новаку Ђоковићу.

Анализирајући ставове Нолетовог оца Срђана, који је после тријумфа српског аса над Роџером Федерером у финалу Вимблдона истакао да публика не само да је била за Швајцарца, већ је била против његовог сина, Вудбриџ се подсетио шта је Кирјос недавно рекао. А млади, контроверзни тенисер који је због свог понашања често кажањаван у последње време, што и не чуди јер се дешавало и да баца столице на терен незадовољан судијским одукама, новинару Бену Ротенбергу је рекао „Осећам да Новак има болесну опсесију да буде вољен. Жели да буде као Федерер“.

И, 48-годишњи Вудбриџ се са тим слаже, судећи по интервјуу за аустралијски „Најн“:

„Ђоковић је жртва своје жеље да буде вољен више него што га људи заправо воле. Он тражи (ту љубав)“, почео је анализу легендарни дубл играч, који је једно време радио и као селектор аустралијске репрезентације.

Своје аргументе на ову тему изнео је на следећи начин:

„У полуфиналу Вимблдона могли сте да га (Ђоковића) видите како ставља длан поред увета, како би боље чуо публику. Мислим, Роберто Баутиста Агут је одиграо сјајан поен, навијачи су то заиста умели да цене, али Новак је желео да аплаузи упућени њему буду јачи. Бизарно је то понашање. Видите, он јесте невероватан играч, али не мора да иде том стазом ‘Зашто мене не бодрите још гласније?’. А публика је била у стилу ‘Дечко, ово је био сјајан ударац, уживамо у томе, ‘ајде, настави да играш’.

Новинарска рецитација о Новаку Ђоковићу

Истакавши, истина врло кратко, да оно што Кирјос ради неоснованим критиковањем Ђоковића није баш најпаметније („Новак има велику базу навијача, није мудро љутити је тек тако. Ник треба да ради друге ствари, пре свега да игра тенис), Вудбриџ се осврнуо и на Нолетово понашање по завршетку вимблдонског финала:

„Причао сам са њим о томе зашто једе траву са терена после победе за титулу. Испоставило се, просто, да је то његов заштитни знак сада. Освојио је тај гренд слем пет пута, стигао по томе Бјерна Борга. Али, није он стварно славио. Био је то његов начин да покаже свима (у публици) ‘Знате шта… Могао бих да славим дивље у инат вама, али сам већи и бољи од вас’. Интересантна је то психологија. Многи спортисти користе непријатељски орјентинсану публику као додатни извор мотивације. Мислим да то и Новак ради“, закључио је Тод Вудбриџ.

Оставите Коментар