Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић боравио је данас у Приштини, где је поручио да Косово* може да рачуна на подршку Црне Горе у свему.

Поред сусрета са Беџетом Пецолијем, Дармановић се састао и са председником тзв. Скупштине Косова* Кадријем Весељијем и председником Владе Рамушом Харадинајем.

Пецоли и Дармановић, како је саопштено, констатовали су да Црна Гора и Косово* имају веома добре односе и изразили задовољство фреквентним политичким дијалогом који оснажује свеукупну сарадњу.

–Од суштинске важности је да сви субјекти у региону блиско сарађују, као и да одговорно делују у циљу брже интеграције у Европску унију, казао је Дармановић.

Пацоли је нагласио да су две државе искрени пријатељи који имају отворене односе утемељене на добросуседству и међусобној подршци.

–Црногорски допринос регионалној стабилности веома је значајан и грађани Косова* то цене, казао је Пацоли.

У разговору са председником косовске Скупштине Весељијем констатована је одлична сарадња између Црне Горе и Косова*, што је и потврђено у претходном периоду приликом адресирања питања од заједичког интереса.

– Косово* и њени грађани имају велико поштовање за резултате државне политике Црне Горе, казао је Весељи.

Током састанка са Харадинајем, Дармановић је истакао да Црна Гора с пажњом прати и подржава дијалог Косова* и Србије, нагласивши да је важно да двије стране постигну одржив споразум који ће бити у функцији дуготрајне стабилности Западног Балкана.

Коментаришући билатералне односе, Харадинај је казао да „Црна Гора представља пример успешног модела развоја и државу на коју се морају угледати и друге државе у погледу европских и евроатлантских интеграција„.

Дармановић и Пацоли потписали су данас Споразум о сарадњи између две државе у контексту приступања Европској унији.

-Црна Гора у континуитету, на темељу посвећености добросуседству и блиској регионалној сарадњи, дели искуства и експертизу у процесу европских интеграција са свим својим суседима, казао је министар Дармановић, те додао да Косово* може да рачуна на подршку Црне Горе и у овом погледу.