„И ове године ће овај режим бити присутан тамо где се славе ратни злочини, и ови људи из режима подржавају клање Срба, злочине над Србима, подржавају етничко чишћење“, рекао је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић на седници Скуштине Црне Горе.

Вучуровић је рекао да је од Владе ЦГ добио одговор да ће и ове године представник власти бити на прослави злочиначке акције „Олуја“ у Хрватској.

Он је казао да је црногорска јавност била разочарана и револтирана, тиме што се црногорски официр појавио у Книну, на „прослави“ злочиначке акције „Олуја“ коју су извели хрватске паравојске снаге и хрватски есктремисти. Посланик ДФ је тај потез власти Црне Горе, оценио као највеће понижење за ЦГ током 30 година власти ДПС, а било је доста тих понижења у режији Демократске партије социјалиста.

С тим у вези, Вучуровић је питао: „Да ли ће представник власти и ове године бити присутан на обележавању злочиначке хрватске акције „Олуја“ током које је побијено на хиљаде Срба, а из својих вековних огњишта, из своје Републике Српске крајине, наше Српске крајине протерано више од 250 000 људи“.

Вучуровић је такође истакао да то што данас у сали није био Срђан Дармановић, већ је како је објашњено, отишао и Њујорк, значи да он није смео да се суочи са посланицима ДФ-а.

Вучуровић је подсетио да се на том обележавању славе усташки симболи и злочини, велича се етничко чишћење, величају се ратни злочини и са других стратишта српског народа, попут, „Бљеска“, „Млетачког дола“, и како је казао, ту се слави усташка идеологија, која је у Другом светском рату побила милион Срба, Рома и Јевреја, на људском уму незамисливе начине.

“У коначном, ради се о скупу, ради се о скупу, где славе, што су побијени наши људи из Никшића, из никшићко-шавничке групе, у сплитској Лори, на најмонструоунији начин“, нагласио је Вучуровић, и питао се шта тамо, у таквом окружењу, у таквој атмосфери треба да тражи, било ко из Црне Горе.

Вучуровић је казао да не очекује „глупав“ одговор попут оног од прошле године, како су тамо били на позив домаћина, те да Црна Гора не бије туђе битке, подсетивши да то нису туђе битке, већ наше битке, и да је ова власт 90-тих слала војнике на та ратишта.

Leave a Reply