Дана 16.04.2019. у 15 часова у Замку културе Врњачка Бања отворена је изложба о ,,Војводи Лунету“. Изложбу су отворили генерални секретар СД Александар Здравковић и Дејан Марјановић члан председништва СД и председник Савеза борачких организација Републике Србије – Сабор.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Истог дана у 19ч у згради Скупштине града Краљева, пред више од стотину краљевчана, оджана је премијера филма “Миша”, о лику и делу председника Српске деснице Мише Вацића, који изазива контраверзе у либералним круговима и ако га нису ни гледали.

Након пројекције филма одржана је оснивачка Скупштина градског одбора Српске деснце Краљево. Изабран је Игор Мандић за председника градског одбора СД.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Мандић је у свом излагању позвао своје суграђане Краљевчане да се прикључе Српској десници у што већем броју, како би заједничким снагама изборили се за боље услове живота у овом граду, нова радна места, нове фабрике, нове путеве… али и сачували националну идеју и традицију слободарског града Краљева. “Ми ћемо увек бити подршка и потпора добрим и здравим идејама а најоштрија опозиција аномалијама и пропустима.” рекао је Мандић.

Присутнима се обратио и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност Српске деснице и шеф обезбеђења генерала Ратка Младића који је истакао да га је политика Српске деснице привукла због инсистирања председника Вацића да се све родољубиве организације у земљи уједине и личне сујете оставе на страну док траје борба за очување независности Србије и српских земаља.

Поздрављен громогласаним аплаузом, Краљевчанима се обратио и председник Српске деснице Миша Вацић који није крио задовољство због великог броја присутних.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

“Свакодневно оснивамо одборе по Србији и пуно ми је срце када видим да нам је свака сала премала да прими све оне који желе постати део једне нове политичке борбе грађене на старим и доследним идеалима.

Дошло је време да ми који волимо своју држави уђемо у институције и боримо се за њу” закључио је лидер Српске деснице.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Председник Српске деснице Миша Вацић и Предраг Ђоковић председник удружења ,,Козака Свети Николај“ потписали меморандум о сарадњи. Тиме је број удружења који чине СД порастао на 21 покрет.

Оставите Коментар