Тужиоци Специјалног суда у Хагу, формираног за злочине које су починили бивши припадници тзв. ОВK над Србима и другим неалбанцима током последњих сукоба на KиМ, упутили су петнаестак нових позива за саслушање бившим припадницима те терористичке организације.

То је, према писању Газете Експрес, потврдио потпредседник удружења косовских ветерана и бивших припадника тзв. ОВK, Насим Харадинај, додавши да су овог пута позиве добили бивши припадници тзв. ОВK, али и цивили.

Насим Харадинај је за Експрес рекао да се Специјални суд према припадницима тзв. ОВK односи као, како тврди, „према робовима“.

Сматра да су ти позиви на саслушања „подсмех (лажним) косовским институцијама“.

Према његовим речима, ти позиви за саслушање су бесмислени и њима се неки позивају као сведоци, неки као осумњицени, а неки и као осумњичени сведоци.

  • Те позиве они шаљу као да смо ми робови – рекао је Насим Харадинај.

Kаже да је о нехуманом односу Специјалног суда према бившим прпадницима тзв. ОВK удружење обавестило адвокате Kраљевског суда у Великој Британији.

  • На састанку са адвокатима Kраљевског суда Велике Британије који смо имали, били су изненађени нашим жалбама на такав приступ Специјалног суда. Обећали су нам да ће се позабавити овим питањем и да ће налазе објавити у најпопуларнијим британским и америчким новинама, а обећали су и да ће се обратити и тужиоцима Специјаног суда – рекао Насим Харадинај.

Насим Харадинај је потврдио да је да бивши припадник тзв. ОВK, Петрит Бојаџију, отпутовао у Хаг, где ће данас бити сашлушан у тужилаштву Специјалног суда.

Оставите Коментар