Финалиста „Звезда Гранда“ Садик Хасановић из Сребреника наставља да провоцира Србе, па би сада да нам отцепи и део територије.

Након што му је 2. августа забрањено да уђе у Србију, певач за Информер каже да није ни покушао да дође у нашу земљу већ у његов Нови Пазар (?!).

Он је почетком месеца враћен са граничног прелаза Шпиљани јер је на наступима у Босни изводио песме које величају ратног злочинца Насера Орића и славе клање Срба на Божић 1993. године у Kравици, када је масакрирано и убијено 49 Срба!

Kад је сазнао да више неће моћи овде да наступа и зарађује, Садик је решио да отцепи Нови Пазар од Србије!

  • Срамота је што ми је забрањен улазак у Србију, али имам ја моју Босну и мој Санџак! Ништа ми више не треба. Истина је да сам 2. августа покушао да пређем гранични прелаз са Србијом. Али да бих дошао у Нови Пазар, а не у Србију! Не занима ме што је Нови Пазар званично део Србије, ја Нови Пазар гледам као мој Санџак! Ако ни ту не могу, ја ћу отићи у црногорски део Санџака и тамо певати – каже Хасановић за Информер. Kада смо га упитали и да ли се барем мало стиди што је у песмама величао кољача Насера Орића, Садик је рекао:
  • Ја сам то што јесам, и не стидим се тога. Не капирам због чега би требало да ми буде жао? Па шта ако сам певао о Насеру Орићу? Имам право да славим Орића! У песми „Ој, Насере, сребренички сине“ нема ништа увредљиво! Kада и остали музичари одговоре на питање да ли се кају што су певали такве песме, и ја ћу вам дати одговор.

Враћање у прошлост
Хасановић није умео ни да нам објасни због чега се са таквим ставовима пријавио на такмичење „Звезде Гранда“ усред Београда, али је истакао да се не каје због певања песама у којима се слави клање Срба.

  • Понављам, нисам само ја изводио такве песме.

Саша Поповић ме није назвао после скандала

Садик Хасановић каже да га директор „Гранда“ Саша Поповић ниједном није позвао откако су медији обелоданили да је певао у част кољача Насера Орића:

  • Нико ме није позвао из „Гранд продукције“, па ни Саша Поповић. Не знам какав је њихов став поводом свега тога. Свакако планирам да каријеру градим у својој Босни.

Опевао покољ Срба на Божић
Хасановић је на наступима изводио срамну песму о масакру над Србима на Божић 1993. године у селу Kравица – „Хеј, ко на Божић у Kравицу дође“.

Болесне стихове написао је саборац Насера Орића, извесни Ризо, а део гласи:

„Еј, ко на Божић у Kравицу дође, Насер Орић – није Kарађорђе. А кад видеше да са свих страна пуца, стадоше им у грудима срца. Оставише Божић и славу, само живу да извуку главу…“ и „Нема више гнезда душманскога, баш на Божић огријала Бога. Место попа што свети водицу, дошао Насер у Kравицу“.

Оставите Коментар